Nu doar un sapun, o picatura de istorie

Nabulsi soap history

Familia Al-Shakaa este considerată una dintre cele mai vechi în branșa producătorilor de săpun cu o activitate neîntreruptă încă din anul 1880.

Originară din orașul palestinian Nablus, Al-Shakaa comercializează unul dintre cele mai vechi săpunuri naturale solide din ulei de măsline “Al-Jamal” care alături de varianta lichidă “Nabulsi soap” duc mai departe tradiția producătorilor de săpun de pe malurile Iordanului.

Provenind din orașul palestinian cu același nume, săpunul de Nablus este unul dintre cele mai vechi săpunuri din lume cu o istorie de peste un mileniu.

Săpunul de Nablus, pe lângă faptul că este foarte delicat, pur, îmbogățit cu o aromă extrem de fină, el conține din plin săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, fier, mangan), vitamina A si E și glicerină, toate fiind necesare pentru o piele sănătoasă.

Săpunul de Nablus este recomandat celor care au o piele uscată și sensibilă. Prin acizii linoleici și alfa-linoleici pe care acesta îi conține în mod natural săpunul de Nablus are și un efect antioxidant, el lăsând pielea să respire, redându-i echilibrul natural.

Este potrivit inclusiv pentru pielea sensibilă și delicată a celor mici.

Utlizarea zilnică a săpunului de Nablus ajută la păstrarea pielii catifelate și elastice încetinind apariția ridurilor și conferind acesteia un aspect tânăr.

Ajută pielea afectată de acnee deoarece nu este un săpun gras și nu închide porii.

Săpunul Nabulsi are trei ingrediente principale:

ulei virgin de măsline, apă, și un compus de sodiu din leșie produs în fabrică după o rețetă secretă.

 

Astazi, calatoria sapunurilor naturale renumite in lume se opreste in Palestina, acolo unde este produs un sapun minunat numit Nabulsi. Este un tip de sapun castilian produs numai in localitatea Nablus. Sapunul are un miros unic si este recunoscut ca fiind foarte bun datorita calitatii si puritatii ingredientelor.

Citeste articolul…